Hotel Kungsträdgården arbetar kontinuerligt för att:
• Miljöarbetet integreras i affärsplanen och aspekter rörande hållbar utveckling och miljö ska ständigt vägas in i alla beslut som tas, oavsett område och nivå.
• Öka medvetenheten hos våra medarbetare och intressenter för att tillsammans driva en hållbar hotellverksamhet. Våra anställda ska känna stolthet, kunskap, engagemang och delaktighet i miljöfrågorna. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och arbetar i största mån med de som är miljöcertifierade.
• Utan undantag följa lagar, förordningar och minimikrav som ställs på verksamhetens alla delar. Vi arbetar förebyggande och proaktivt och ligger steget före lagstiftningen.
• Se över åtgärder som verksamheten direkt eller indirekt orsakar, samt minska energi-, vatten-, avfall och naturresursanvändningen. Vi följer upp hotellets faktiska miljöpåverkan, så som energiförbrukning, vattenförbrukning och avfall.
• Minska vårt brännbara avfall. Vårt avfall sorteras i fraktioner och vi arbetar ständigt för att återvinna så mycket som möjligt. Vårt matavfall mals ner i en matkvarn och omvandlas därefter till biogas för Stockholms stads kollektivtrafik.
• I största möjliga mån använda oss av miljömärkta produkter.