facebook
Boka boende Erbjudanden
se | en
Dela

Välkommen hem

Vem är du? Förmodligen en person som tycker om att resa, men gärna vill känna sig som hemma – oavsett var i världen du befinner dig. I kungens trädgård, mitt i centrala Stockholm, finns ditt nya residens. Hotel Kungsträdgården är privatägt familjehotell där vi tror att relationen till gästen är det viktigaste av allt. Därför har vi 94 helt unika rum, och en concierge som ser till att förhöja upplevelsen både innan och efter din vistelse.

Grundare och personal


Bakom hotellet står Jörgen Björnstad och hans team, som i över ett decennium jobbat tillsammans på hotell runt om i Stockholm. Med den erfarenheten har personalen förvandlat Hotel Kungsträdgården till ett hem och boutique hotel för resenärer runt om i världen, och för stockholmare som vill sätta guldkant på sin storstadsvardag. Hotellets franska Brasserie, bland de bästa restaurangerna i Stockholm, serverar fransk mat och erbjuder ett stort urval av franska viner i fransk miljö.

Grundare och personal

Historia


Vi gillar att ligga i framkant när det kommer till service, men värnar varmt om vår historia - Hotel Kungsträdgården är därför ett nytt hotell med gustaviansk arkitektur. Byggnaden har anor från 1700-talet, och i hotellets vrår och stora rum finns omsorgsfullt bevarade snickerier och detaljer från en svunnen tid.

Den ursprungliga byggnaden lät uppfördas av grevinnan Eva Bielke och stod klart 1764. Huset, som var i nymodigheten sten, beboddes inte av grevinnan själv utan hyrdes istället ut. Den första och enda kända hyresgäst var Christina Brahe, änka till Erik Brahe.

1769 köptes hela fastigheten av greve Garl Gustav Piper, där den stannade i familjens ägo fram till 1976. Under den tiden byggdes ytterligare två våningsplan och två stora trappor fick flytta in - och renoveringen var så elegant att den populära tidningen Svenska Hem gjorde ett stort reportage.

2010 köpte hotellets ägare fastigheten och satte igång en långsam och varsam renovering som pågick i över fyra år. Den 12 januari 2015 öppnade portarna till dagens hotell - och för att höja den historiska innergården till något alldeles extra pryds den numera med en av Europas största kristallkronor.

Historia
Följ oss:

Instagram

Vem arbetar i köket och vad gör vår concierge? Följ gärna vår vardag och arbetet runt om hotellet via Instagram.

Reception:

+46 (0)8 440 66 50

Har du frågor inför besöket? Välkommen att ringa eller kontakta oss via epost reception@hotelkungstradgarden.seFölj oss:

Facebook

Vi gillar att hålla en nära relation till våra gäster. Följ oss gärna på Facebook, så uppdaterar vi dig om vad som händer.